Prý "uvař dnes něco s rýží..."
To se lehce řekne, jenže co? Na Paprice dnes vařili indickou kuchyni, no a inspirace byla na světě. Tak jsem si trochu zaimprovizoval, a vzniklo z toho tohle jídlo. Mimochodem krásně voňavé a chutné!
Ingredience:
600 g krkovice,
¼ lžičky mletého pepře,
¼ lžičky muškátového květu,
¼ lžičky mleté kurkumy,
4 hřebíčky,
½ kousku celé skořice,
špetka šafránu,
½ feferonky,
1 stroužek česneku,
1 bobkový list,
3 lžíce oleje,
200 ml vody,
2 lžičky bramborového škrobu,
sůl
Popis přípravy:
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm všechno koření. Krkovici nakrájíme na kostky, přidáme na pánev a orestujeme, aby se maso zatáhlo. Osolíme a podlijeme 150 ml horké vody, přiklopíme poklicí a dusíme, dokud maso nezměkne. Ve zbytku vody rozmícháme škrob a přilijeme do pánve. Promícháme a provaříme, dokud omáčka nezíská potřebnou hustotu. Podáváme s dušenou rýží.