Ingredience:
500 g kuřecího nebo vepřového masa,
4 lžíce strouhaného parmazánu,
800 g konzervovaných rajčat,
4 stroužky česneku,
sépiové těstoviny,
1 lžička cukru,
olivový olej,
1 feferonka,
oregano,
pepř,
sůl
Příprava:
Maso nakrájíme na proužky, česnek a chilli papričku nadrobno. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme do něj česnek, chilli papričku, podle chuti oregano a promícháme. Přidáme maso a zprudka je orestujeme. Pokud máme kousek uzené slaniny, můžeme ji nakrájet na kostičky a orestovat zároveň s masem.
K masu přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme lžičkou cukru.
Uvedeme k varu a provaříme, dokud není maso měkké.
Do vařící osolené vody vložíme sépiové těstoviny a uvaříme je al dente.
Do hotové omáčky vmícháme nastrouhaný parmazán
a podáváme s těstovinami.