Tyto litinové hrnce byly mezi kolonisty a osadníky z důvodu jejich univerzálnosti a životnosti, velmi populární. Mohly by být použity pro mnoho příležitostí: pro vaření, pečení, na dušená masa,fritování, pražení apod.
	
		
		
			
				
			
			
			 od Brutzel-Svejk » 19 dub 2015, 14:02
od Brutzel-Svejk » 19 dub 2015, 14:02 
			
			Jednoduchý chléb z Dutch Oven 550g polohrubé mouky
3pl prášku do pečiva 
1pl soli
1cl cukru 
hrstku sušeného oregana 
trochu  kminu
400ml tmavého piva
Vše smícháme s přidáním piva vypracujeme polotuhe těsto. Do Dutch Oven vložíme pečící papír a na něj položíme vypracovaný bochanek. Dospodu 7-8  briket (dřevěné uhli)  nahoru pak 16. Po 60 minutách je chleba hotový.
		
			 
-  S máslem paráda.
 
		
			 
- Brot.jpg (91.5 KiB) Zobrazeno 29341 krát
 
		
			 
- Brot1.jpg (105.77 KiB) Zobrazeno 29341 krát
  
			Kdybych k tomu měl ještě  sílu, nedělal bych vůbec nic.     
 
		 
		
			
			- 
				 
 Brutzel-Svejk
- Bakalář
  
-  
- Příspěvky: 1108
- Registrován: 16 srp 2010, 19:25
- Bydliště: Nemecko
- 
				
			
 
	 
	
	
		
		
			
				
			
			
			 od drobek » 21 dub 2015, 11:02
od drobek » 21 dub 2015, 11:02 
			
			Vypadá krásně, kruci mám já ale náhle hlad.  

Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus) 
		 
		
			
			- 
				 
 drobek
- Spokojený důchodce
  
-  
- Příspěvky: 1873
- Registrován: 17 srp 2010, 14:59
- Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová
- 
				
			
 
	 
	
	
	
	Zpět na Dutch-Oven
	
	
	Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník