Další obměna klasického českého řízku je chuťově trochu jiná, ale přesto výborná. Ostatně mně tak napadá, že si zkusím tímto způsobem připravit i pár kapřích řízků na Vánoce...
Ingredience:
4 plátky (cca 600 g) vepřové kotlety,
50 g uzeného sýra,
100 g strouhanky,
1 lžíce solamylu,
hořčice,
4 bílky,
sůl
olej na smažení
Popis přípravy:
Maso nakrájíme na jednotlivé řízky,
které naklepeme,
osolíme, potřeme hořčicí a necháme odležet.
Nastrouháme sýr, smícháme jej se strouhankou
a v této směsi řízky obalíme.
Z bílků ušleháme řidší sníh, do kterého vmícháme solamyl.
Obalené řízky namočíme do sněhového těstíčka
a na oleji po obou stranách usmažíme dozlatova.
Jako příloha se hodí jakákoliv úprava brambor.