Ingredience:
500 g nejlépe chlazených kuřecích srdíček,
150 ml bílého vína,
1 mrkev,
2 stroužky česneku,
1 paprika červená, zelená a žlutá,
pegingské zelí,
pórek,
bambusové klíčky z konzervy,
sojová omáčka,
1 lžička Solamylu,
olej na smažení
Popis přípravy:
Srdíčka odblaníme, podélně prořízneme, rozložíme a uděláme do nich uvnitř několik zářezů, čímž nám vznikne placička. Srídčka řádně omyjeme, naložíme do bílého vína smíchaného se 2 lžícemi sojové omáčky, a necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. Připravíme si zeleninu, celkem asi 500 g. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na čtverečky, zelí na tenké proužky a pórek na "šikmá" kolečka. Ve woku rozpálíme olej, srdíčka na něm prudce osmažíme a postupně přidáváme mrkev, smažíme asi 2 minuty a pak po minutě česnek, papriku, pórek, zelí a bambusové klíčky. Vše zalijeme zálivkou ze 100 ml vody smíchané se Solamylem, a dochutíme sojovou omáčkou.
Doporučená příloha:
rýže
No jo, zase ty "ingredience", viď Milošku!?
