![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_091.jpg)
Suroviny:
1 kachna asi 2000 g,
drcený kmín,
50 g sádla,
1 cibule,
sůl
Nádivka:
1 kachní játra (mohou být i kuřecí),
špetka muškátového květu,
150 g vepřového plecka,
1 stroužek česneku,
zelená petrželka,
150 ml mléka,
mletý pepř,
2 rohlíky,
1 vejce,
sůl
Příprava:
Rohlíky nakrájíme na kostky,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_005.jpg)
dáme do mísy a zalijeme mlékem.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_008.jpg)
Promícháme a necháme mléko vsáknout do kostiček rohlíků.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_009.jpg)
Přidáme pomletá játra,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_011.jpg)
pomleté plecko,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_018.jpg)
vrchovatou lžičku usekané zelené petrželky,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_022.jpg)
mletý pepř,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_026.jpg)
muškátový květ,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_028.jpg)
rozetřený stroužek česneku nebo ½ lžičky granulovaného česneku,
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_033.jpg)
vejce a sůl.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_035.jpg)
Nádivku řádně promícháme a případně ještě dochutíme.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_038.jpg)
Kachnu uvnitř pečlivě zbavíme nežádoucích částí, vymyjeme a osušíme. Osolíme zvenčí i zevnitř a sůl do kachny rukou vetřeme.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_043.jpg)
Poté kachnu ze všech stran posypeme drceným kmínem a rozetřeme jej po celém jejím povrchu.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_058.jpg)
Vnitřek kachny naplníme nádivkou
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_063.jpg)
a zašijeme, aby nádivka nevytékala.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_071.jpg)
Na hluboký plech nebo pekáč naklademe do řady několik plátků sádla, navrstvíme na ně nahrubo nakrájenou cibuli a nahoru položíme kachnu. Podlijeme ji 200 ml vody a vložíme do trouby, do které jsme na dno postavili kastrůlek plný vody a vyhřáli ji na 180°C.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_074.jpg)
Kachnu při této teplotě pečeme přibližně 3,5 až 4 hodiny do zlatova a po dvou a půl hodinách pečení ji na plechu obrátíme prsíčky dospod. Během pečení ji každých 15 minut přeléváme výpekem a pokud je to nutné, ještě mírně kachnu podlijeme. Jakmile je ke konci pečení výpek téměř vydušený až na tuk a cibulka začíná zlátnout, odstraníme ji z výpeku a přimícháme ji do dušeného kysaného zelí, kterému dá perfektní příchuť. Hotovou kachnu podáváme s dušeným kysaným zelím a bramborovými nebo houskovými knedlíky.
![Obrázek](http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/1/1348/1348566_27bc5b46a26f523db47294d267121a20/images/PecenaNadivanaKachna_076.jpg)