Tedy vzala:
250g dobré rýže arborio,
téměř 100g másla,
1 větší červenou cibuli (protože byla líná jít pro bílou),
asi 3 dcl suchého bílého vína (zbytek nějak podivně zmizel),
kuřecí či zeleninový vývar ( z kostky),
1 menší, najemno nastrouhaný celer,
hrstečku strouhaného parmazánu,
sůl, pepř
Máslo rozdělila na 6 menších kousků a 5 jich postupně jeden po druhém rozpouštěla v kastrolku.
Pak osmažila nadrobno nakrájenou cibuli a poté přidala polovinu strouhaného celeru a dusila chvíli.
Přidala neopranou (prý se to u risotto rice nemá) rýži, osolila, opepřila jemně, podlila vínem a nechala vydusit.
Za stálého podlévání horkým vývarem a vydatného míchání připravila do rizotova.
Do hotového růžového rizota vmíchala druhou polovinu syrového celeru, poslední kousek másla, část parmazánu.
Servírovala sama sobě na krásném, růžovém talíři, posypané parmazánem.
Byly z toho 3 docela velké porce.
Nenálada byla v čudu a dostavila se
