

Ingredience:
800 g rybích filetů bez kostí a kůže,
2 lžíce čerstvé sekané bazalky,
1 vrchovatá lžíce hladké mouky,
1 lžíce másla,
400 ml smetany,
špetka kurkumy,
pepř,
sůl
Příloha:
4 velká rajčata,
hladká mouka,
1 vejce,
strouhanka,
pepř,
sůl,
olej na smažení
Popis přípravy:
Rybí porce opepříme a osolíme,

na pánvi rozehřejeme máslo a ubrouskem osušené filety na něm osmažíme dorůžova z obou stran.

Osmažené maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, přidáme nasekanou bazalku a osmažíme, až je mouka spojená se šťávou z masa.

Přilijeme smetanu, přidáme kurkumu, promícháme, dochutíme solí a necháme provařit na krémovou omáčku. Filety vložíme zpět a uchováme v teple.

Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme,

a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

Na druhé pánvi je na oleji osmažíme dozlatova

a podáváme jako přílohu k rybímu masu přelitému omáčkou.
