Sněhové pusinky

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Sněhové pusinky

Příspěvekod Mánek » 20 lis 2010, 13:06

Obrázek

Ingredience:
3 bílky,
210 g krupicového nebo krystalového cukru

pečící papír

Popis přípravy:
1) Do mísy dáme bílky, přidáme cukr a elektrickým šlehačem puštěným na nejvyšší rychlost ušleháme do tuhého sněhu.

2) Do poloušlehaného sněhu zašleháme po malých částech polovinu cukru. Druhou polovinu buď vmícháme, nebo zašleháme ve formě svařeného cukru. Ten připravíme tak, že cukr rozvaříme s pěti lžícemi vody, až se tvoří bublinky. Do cukru namočíme drátěné očko a rychle do něho foukneme. Pokud se vytvoří bublina, je cukr je svařený správně. Horký cukr lijeme za stálého šlehání do sladkého sněhu.

Varianty:
1) Sněhová hmota se dá doplnit kousky kandovaného ovoce, ořechy, mandlemi.
2) Povrch pusinek lze posypat barevnou rýží, krupicí, nahrubo naseknými ořechy, případně jiným sypáním i čokoládovou polevou.
3) Růžovou, žlutou nebo jinou barvu získáme přidáním špetky bretonu. Kakao či lžička instantní kávy obarví pusinky dohněda.

Sáčkem nebo cukrářskou stříkačkou s ozdobnou špičkou pak stříkáme tvary na cukrářský papír a sušíme je v jen mírně vyhřáté troubě (100 až 130 °C).

Obrázek
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x