Stránka 2 z 4

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 23:34
od Dag
Místo šlehačky dávám zakysanou smetanu, nebo jogurt.

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 05 led 2011, 14:12
od Dag
Výborný závin....jen dávám místo šlehačky 150g jogurt.

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 05 úno 2011, 11:04
od iva
Tak jsem ho upekla. Je dobrý, ale asi mám hodně šťavnatá jablka, nebo jsem ho vyválela moc natenko a moc utáhla. Praskly všechny tři nohavice. :(
Těsto jsem připravila z 200 g tuku, 400 g hladé mouky, 200 g Selského jogurtu Hollandia (10% tuku), 1 žloutku a špetky soli. Nerobotovala jsem, nechala jsem pracovat domácí pekárnu na program Nudlové těsto, který trvá 14 min. a jen hněte. ;) Nejdřív jsem měla pochyby o výsledku, ale když jsem se podívala po cca hodině do pekárny, těsto bylo krásně hladké a dobře se vyvalovalo. Na silikonovém válu jsem nemusela vůbec podsypávat.
Jablek jsem měla 970 g a ještě jsem do každé nohavice dala hrst rozinek. Vše bez cukru, jen výsledek jsem zlehka poprášila vanilkovým cukrem. HP

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 10 dub 2011, 08:24
od iva
Nyní, kdy jablka ze sklípku jsou už vhodná tak akorát do moučníků, peču tenhle závin hodně často. Těsto si připravím odpoledne či večer a peču až druhý den dopoledne, dlouhé ležení v lednici mu neubliží. S moukou na pizzu (více lepku) je výsledek o něco lepší. Na 250 g tuku dávám 500 g mouky, 250 g bílého selského jogurtu Hollandia (10% tuku) a cca 1/4 lžičky soli.

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 12 dub 2011, 09:55
od zuzuliatko
Tiez suhlasim ze dlhsie pobudnutie cesta v chladnicke je len na uzitok. Jablkovu strudlu u nas doma zboznujeme.
Robim ho velmi podobne , len namiesto skorice ide mak a tvrde maslo. Mak sa s jablckami velmi dobre snubi :)