Stránka 1 z 1

Vanilkové rohlíčky podle Rettigové

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011, 06:17
od Mánek
Teda lidi, Vánoce jsou skoro tady a klasika, vanilkáče, tady ještě nejsou! Tož jsem sáhnul doopravdy po klasice (a že tedy Rettigová klasika je!!!) a honem tu děsnou chybu napravuji...
CC

Ingredience:
240 g mouky,
200 g másla,
70 g mletého cukru,
100 g strouhaných mandlí se slupkami

vanilkový cukr a mletý cukr na obalení

Přepočet na celé máslo:
300 g mouky,
250 g másla,
87 g mletého cukru,
125 g strouhaných mandlí se slupkami

Popis přípravy:
Na vál dáme 240 g mouky, rozdrobíme v ní 200 g másla, přidáme 70 g cukru, 100 g strouhaných mandlí se slupkami a spojíme vše v těsto, z kterého děláme na vále malé rohlíčky. Kladou se na suchý plech a pekou pomalu do žluta v pootevřené troubě. Upečené, teplé, obalíme vanilinovým cukrem, smíchaným s práškovým cukrem. Čím starší, tím jsou lepší.

Obrázek

Re: Vanilkové rohlíčky podle Rettigové

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011, 16:13
od drobek
Prostě krásné, víc se říct nedá. Co mně zaujalo je tvé použití mletého cukru. My cukr na pečivo melem už pár let, ten koupený je nastavený škrobem, chutná, no spíš jako směs škrobu se sádrou. :roll:
Takže ano, takhle na to, máme jeden kafemlejnek na kafe, jeden na cukr a jeden na koření. Bývaly dva, ale nějak jsme minulé vánoce jeden z nich nemohli najít. :AB
Má Anička si strašně na rohlíčkách zakládá, Američani se jimi cpou, tady se vše dělá jen z lineckého, vykrajované, ale nelepí je, jen polejou nějakou namíchanou barvou a posypou barevným krystalovým cukrem. A pak se div, že jim naše cukroví tak chutná. HP