Stránka 1 z 1

Velikonoční mazanec z domácí pekárny

PříspěvekNapsal: 18 bře 2011, 08:53
od Dag
25O ml mléka,
125 g rozpuštěného másla,/ pozor, nesmí být teplé/
1 žloutek,
6–7 lžic krupicového cukru,
2 kávové lžičky vanilkového cukru,
1 lžička soli,
500 g hladké mouky,
1 kávová lžička sušeného droždí,
citronová kůra,
spařené, loupané a rozsekané mandle, nebo lupínky,
rozinky namočené v rumu

Postup
Ingredience dávám do pečící misky postupně tak, jak jsou psané v receptu.
Pečící troubu zapnu,
Nařídím na těsto základní, kůrku světlou a velikost 1000g
Citronovou kůru, mandle a rozinky přidám během poslední fáze hnětení.
Po upečení nechám mazanec ve formě vychladnout.
Po vyklopení z formy pocukruji.