Velikonoční mazanec z domácí pekárny

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Velikonoční mazanec z domácí pekárny

Příspěvekod Dag » 18 bře 2011, 08:53

25O ml mléka,
125 g rozpuštěného másla,/ pozor, nesmí být teplé/
1 žloutek,
6–7 lžic krupicového cukru,
2 kávové lžičky vanilkového cukru,
1 lžička soli,
500 g hladké mouky,
1 kávová lžička sušeného droždí,
citronová kůra,
spařené, loupané a rozsekané mandle, nebo lupínky,
rozinky namočené v rumu

Postup
Ingredience dávám do pečící misky postupně tak, jak jsou psané v receptu.
Pečící troubu zapnu,
Nařídím na těsto základní, kůrku světlou a velikost 1000g
Citronovou kůru, mandle a rozinky přidám během poslední fáze hnětení.
Po upečení nechám mazanec ve formě vychladnout.
Po vyklopení z formy pocukruji.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x