Bratislavské rohlíčky pro Švejka

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Bratislavské rohlíčky pro Švejka

Příspěvekod Dag » 05 led 2011, 14:47

Připomněl mně je Tvůj skvělý závin.

4O dkg hladké mouky
1 máslo / nebo umělý tuk/
1 kelímek zakysané smetany /25Og/
moučkový cukr s vanilkovým na obalování

Maková náplň:
mletý mák svařím s mlékem do husta / může se jenom horkým mlékem zalít, ale svařený je chutnější/
přidám cukr, podle chuti
ochutím strouhanou citronovou kůrou

Ořechová náplň:
25 dkg mletých ořechů
1O dkg cukru
spařím
necelým 1 dl vařícího mléka

Náplně nesmí být řídké a kdyby byly, je možné je zahustit mletými piškoty


Ze surovin připravím hladké těsto, které nechám, přikryté přes noc v ledničce odpočinout
Těsto rozdělím na několik dílů
Z každého dílu vyválím kolo (/kruh/
Rozkrájím na díly, klínky
Na širší stranu dílu - klínku - dám nádivkou
A od širší strany / z obvodu kruhu/ roluji rohlíčky/
Dám na pečícím papírem vyložený plech
Potřu rozšlehaným vejcem
Dám do teplé trouby
Peču asi 30 minut při 200 st C

Upečené, ještě teplé obalím ve vanilkovém cukru
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Bratislavské rohlíčky pro Švejka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 05 led 2011, 16:23

Dekuji Dag urcite vyzkousim.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

x