Mokrá buchta

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Mokrá buchta

Příspěvekod Dag » 05 led 2011, 14:26

Tedy mokrá není, jenom taková vláčná, ale my ji už od dětství, kdy byly v oblibě suché piškotové moučníky tak říkali.
Pekla ji moje prababička, babička, maminka a teď ji peču svým vnoučkům já.Letama se trochu pozměnily suroviny, ale výsledek je stejný a dobrý.

3O dkg polohrubé mouky
20 dkg pískového cukru
1 prášek do pečiva
1 dl oleje
2 kelímky zakysané smetany / 1 kelímek 25Oml/
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 lžíce rumu

Všechny přísady dám do velké mísy a důkladně smíchám /žádné šlehání, nebo tření/
Naliji do pekáčku, nebo dortové formy a v mírnější troubě peču / asi 180 st(/

Když hotovou buchtu upečenou v dortové formě poliji čokoládovou polevou, vydávám ji za Sachr.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků

cron

x