1 nasekaná cibule
2 stroužky utřeného česneku
1 kg brambor
3 lžíce sádla
1 cibule nadrobno
1 stroužek česneku, utřený
1 lžíce sladké papriky
0,5 l hovězího nebo slepičího vývaru
troška kmínu
1 středně velké rajče, oloupané a nasekané
1 velká zelená paprika, nasekaná
0,5 kg dobré klobásy, ne-li přímo čabajky, na plátky
1 lžíci zakysané šlehačky na každý talíř
sůl, pepř
Brambory povařte ve slupce asi 10 minut, oloupejte a nakrájejte na 5 mm plátky.
V 2 litrovém hrnci rozpusťte sádlo, až se z něj lehýnce kouří přidejte cibuli, osmažte lehce dozlatova, přidejte česnek, promíchejte.
Sundejte s ohně a vmíchejte papriku. Vraťte na oheň, nalijte vývar, přiveďte do varu.
Přidejte kmín, klobásu, brambory, rajče, papriku, sůl a trošinku pepře.
Přiveďte do varu a vařte až jsou brambory měkké.
Talíře ozdobte zakysanou šlehačkou a podávejte.