Stránka 2 z 3

Re: Black Tiger

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 09:55
od Mánek
Krevety jsou fajn, jenom tak, s česnekovou omáčkou, mňam! HP

Re: Black Tiger

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 10:09
od drobek
Jo, namáčet do rozpuštěného másla s česnekem, to za tepla.
Nebo, namíchat kečup (tentokrát ho beru na milost) se spoustou křenu, to za studena. Oboje jsou americké předkrmy. HP
Nebo:
1/2 kg velké krevety, loupané a střívka vyndaná
1 šálek čerstvého másla
1/4 šálku bílého vína
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sušené petrželky
1 lžička kajenský pepř
2 polévkové lžíce mletého česneku
1/2 šálku italské-kořeněné strouhanky

Vložte krevety do kastrolu, zakryjte vodou 5 cm nad krevety a přiveďte k varu. Zakryjte pánev a vařte, až krevety jsou růžové, 2 až 3 minuty, slijte
Smíchejte máslo, bílé víno, citronovou šťávu, petržel, kajenský pepř a česnek ve 2-litrovém pekáči.
Vložte pekáč do trouby a předehřejte troubu na 350 stupňů F (175 stupňů C).
Až se máslo roztaví a lehce vmíchejte krevety do máslové směsi. Posypte strouhankou.
Pečte v předehřáté troubě až je strouhanka lehce dozlatova, asi 15 minut.

Re: Black Tiger

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2014, 12:37
od Mirďa
Tenhle recept nemůžu ženě ani ukázat, je závislá na krevetách.... :lol:

Ale časem vyzkouším...

Re: Black Tiger

PříspěvekNapsal: 18 kvě 2014, 14:30
od drobek
Já blb zapomněl napsat jméno té bašty, zapečené scampi. Když jsou jen v mističce zalité česnekovým máslem a ždibkem citronové šťávy jsou to prostě scampi.

Re: Black Tiger

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2014, 03:28
od j3david
Buďte prosím opatrní při nakupování těchto, ale i jiných mořských potvor v českém Makru (ale i kdekoliv jinde). Jejich stáří (tedy stáří od vylovení a usmrcení) v našich zeměpisných šířkách bývá problematické vzhledem k tomu že tyto nemají u nás dostatečně rychlý obrat ... a tedy mají tendenci se válet v regálech déle než je pro strávníka zdrávo. Takže důvěřuj ale prověřuj. Ověřený a spolehlivý dodavatel je v tomto případě naprosto nepostradatelný. Věřte mi, z vlastní zkušenosti vím o čem mluvím.