Mexická rýže.

Tak se to jmenovalo v kuchařce Vaříme chutně, zdravě, hospodárně, kterou jsem kdysi, začátkem sedmdesátých let koupil. S Mexikem má společné jen to jméno, rýže se tam takhle nevaří, ale možná, že původní nápad byl trochu ovlivněn. Máme tohle jídlo rádi, a tak je tu i pro vás.
2 středně velké cibule
40 dkg mletého hovězího
30 dkg rýže
2 lžíce oleje
3 hrnky vývaru
1 malá plechovka rajského protlaku
sůl, pepř, špetka papriky, špetka cukru
Kdo chce přidá oregano nebo špetku kari (curry)
Cibuli usekanou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a chvíli podusíme. Nemusí být do měkka, ještě se to bude péct. Dobře jde rozdělit šťouchadlem na bramborovou kaši.
Přidáme rýži, zalijeme vývarem, přidáme protlak a koření, vše promícháme a v troubě dusíme, až je rýže měkká. Na talíři zasypeme strouhaným sýrem dle vlastního výběru (nebo ne), Přihodíme okurčičku nebo něco čalamády a dobrý k tomu je hlávkový salát.
2 středně velké cibule
40 dkg mletého hovězího
30 dkg rýže
2 lžíce oleje
3 hrnky vývaru
1 malá plechovka rajského protlaku
sůl, pepř, špetka papriky, špetka cukru
Kdo chce přidá oregano nebo špetku kari (curry)
Cibuli usekanou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a chvíli podusíme. Nemusí být do měkka, ještě se to bude péct. Dobře jde rozdělit šťouchadlem na bramborovou kaši.
Přidáme rýži, zalijeme vývarem, přidáme protlak a koření, vše promícháme a v troubě dusíme, až je rýže měkká. Na talíři zasypeme strouhaným sýrem dle vlastního výběru (nebo ne), Přihodíme okurčičku nebo něco čalamády a dobrý k tomu je hlávkový salát.