
- 1.jpg (49.62 KiB) Zobrazeno 3526 krát
Recept i fotky od wydrycibule stejně velké, spíš menší
mleté maso (hovězí, jehněčí)
sůl
pepř
římský kmín mletý
římský kmín celý
sirup z granátových jablek
olej 1 PL
_________________________________
Mleté maso smícháme se solí, pepřem a mletým, římským kmínem (mánek českým).
NELOUPANÉ cibuli odřežeme fousaté konečníky a podélně je nařízneme až k té slupce, ne dál.

- 2.jpg (35.26 KiB) Zobrazeno 3526 krát
Z masa uždibujeme kousky, které cpeme do cibulí. Tu před tím rozevřeme, ona se nerozpadne, drží ji ta slupka. Nacpeme maso viz obrázek a pokládáme do pekáčku. Ten by měl být takový, aby se o sebe cibule pevně opíraly. Pečením by se rozevřely a maso by vypadlo.

- 4.jpg (46.53 KiB) Zobrazeno 3526 krát
Naředí se sirup z granátových jablek (viz obr), polejou se cibulky, lehce pokape olejem a dá se péct cca na hodinu při 200°C. Cibulky musí být měkkouliné!

- 3.jpg (29.61 KiB) Zobrazeno 3526 krát
Poznámka: sirup z granátových jablek je docela kyselý, ale spolu s tou sladkou cibulí je to vyjimečně dobré. Malé cibulky proto, ze jedno sousto je akorát půlka cibulky s polovinou toho kebabku v ní.
____________________________________________________________
Rýže - do základu trošku římského kmínu (mánek českého)