Choucroute garnie – Alsasské zelí

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Choucroute garnie – Alsasské zelí

Příspěvekod drobek » 24 lis 2010, 00:06

Na 6 porcí:
1,5 kg kyselého zelí
2 lžíce másla
4 plátky anglické slaniny na kostičky
2 cibule nadrobno nakrájené
2 bobkové listy
4 hřebíčky
20 jalovčinek
2 stroužky česneku, utřené
0,5 l bílého vina, nejlépe Ryzlinku nebo Tramínu
0,5 l vývaru
1 kg uzenin (klobásky a podobně), propíchaných vidličkou
1 kg brambor (nejlépe červených a neloupaných), nakrájených na kousky
sůl a pepř

Postup:
Zelí dobře propláchněte vodou a dejte stranou.
Rozškvařte na másle slaninu, přidejte cibuli a nechte změknout. Přidejte koření, víno, vývar a zelí. Duste až je zelí měkké.
Přidejte brambory, klobásy a duste až jsou brambory měkké.
Vyndejte klobásky, nakrájejte a vraťte do hrnce a vše promíchejte.
ChoucrouteGarni.jpg
ChoucrouteGarni.jpg (25.26 KiB) Zobrazeno 2489 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x