Stránka 1 z 1

Drůbeží játra s mandarinkou

PříspěvekNapsal: 28 črc 2015, 08:36
od gmp
400 g drůbežích jater
1 l mléka na játrovou lázeň
2 PL másla
100 g konzervovaných mandarinek
1 menší hlávka ledového salátu
2 KL praženého sezamového semínka
1 PL olivového oleje
1 KL vinného octa
1 KL medu
Šťáva z mandarinky
Sůl, bílý pepř

Játra nechám někoho očistit od tuku a blan – hrozná práce a jak po tom zavání ruce- no hrůza. (Kdyby jen zaváněly, jsou výstižnější výraziva).
V míse zaliju mlékem a nechám stát 3 hodiny minimálně. Mezitím si připravím
Sos:
Za pomoci tyčového mixeru utřu olej, ocet, šťávu a med. Pokud jsem mixeru prost, tak třu vařechou, až získám hladkou omáčku. Dochutím solí a pepřem. Použiji bílý pepř. Při použití černého omáčka vypadá jak špinavá.
Játra opláchnu, osuším, aby neprskala, na to jsou jiní. Orestuji na másle 6 – 8 minut, stáhnu z ohně, ale udržuji v teple, na plotně. Natrhám do mísy salát, přidám mandarinky, játra, posypu sezamem, protřepu a podávám.

Re: Drůbeží játra s mandarinkou

PříspěvekNapsal: 28 črc 2015, 13:34
od drobek
A kruci, tak tohle se mé zcela dietní choti zcela jistě zalíbí a já to spáchám. Jen co zjistím jestli naše Stacey jí játra. Oni ti Američani jsou podivíni. A podivínky. ???