Kuře na hokkaidó pečené.

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Kuře na hokkaidó pečené.

Příspěvekod drobek » 24 říj 2014, 09:24

1.jpg
1.jpg (30.36 KiB) Zobrazeno 2991 krát
Autor receptu i fotky: tlustá bába

I. varianta:
2 kuřecí stehna
1/2 kg dýně hokkaidó (očištěné)
3 malé šalotky nebo 1 malá cibule
několik snítek čerstvého tymiánu
2 dl kuřecího vývaru
2 plátky másla
1 kelímek smetany na vaření
sůl
4 - 5 čerstvých žampionů
kousek másla na osmažení žampionů

II. varianta:
2 kuřecí stehna
1/2 kg dýně hokkaidó (očištěné)
3 malé šalotky nebo 1 malá cibule
několik snítek čerstvého tymiánu
2 dl kuřecího vývaru
2 plátky másla
1 kelímek smetany na vaření
sůl
2 hrsti blanšírovaných kapustiček
10 dkg tučnější anglické slaniny
1 stroužek česneku
1 špetka pepře
možno přidat i:
2 čerstvé hříbky nebo 2 pol. lžíce dušených hříbků z mrazáku

Na přílohu:
Malé brambůrky vařené ve slupce, které je možné i upéct.
Do drápů se mi (od gmp) dostal tento recept:[url]http://www.kwestiasmaku.com/…/piersi-kurczaka-w-pysznym-so…/[/url]
Moc práce, moc nádobí, dušené kuře … tak jsem se to rozhodla upéct.
A nemohu to popsat jinak, než – lahodné!
Postup
Malé brambůrky omyjeme a dáme je vařit do horké osolené vody.
Oloupeme šalotku nebo cibuli, velmi jemně ji nakrájíme a nasypeme na dno pekáčku.
Dýni zbavíme semínek, oloupeme ji a pokrájíme na kostky, které vložíme na šalotku (cibuli).
Kuřecí nožky (hezky vypadají kuřecí paličky) očistíme, opláchneme, trochu osušíme papírovým ubrouskem a osolíme. Poté je položíme do pekáčku, kolem nich zastrkáme větvičky tymiánu, přilijeme vývar (a chcete-li i trochu bílého vína a špetku bílého pepře), na nožky položíme plátky másla a dáme odkryté péci.
Pečeme zhruba 30 minut při teplotě do 200°C. Během pečení občas podlijeme šťávou.
Očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a vložíme do pánve, kde jsme si rozpálili kousek másla. Žampiony rychle orestujeme, aby chytily barvu. (Očištěné žampiony nemusíme restovat, lze je přidat do pekáčku zároveň s dýní a upéci vše společně.)
Uvařené brambory zcedíme, oloupeme a přidáme je ke kuřeti společně s osmaženými žampiony.
V tomto okamžiku přilijeme smetanu a společně krátce zapečeme, aby kuře mělo zlatou barvu.
Ve variantě II. –
anglickou slaninu nakrájíme na proužky a vložíme ji na rozpálenou pánev. Přihodíme blanšírované kapustičky, na plátky nakrájený česnek, posypeme hrubě mletým pepřem a společně prohřejeme.
Budeme-li přidávat i houby, pak plátky hříbků nejprve osmažíme na slanině, pak přidáme kapustičky a česnek, opepříme a společně prohřejeme.
Tuto směs vsypeme do pekáčku, přilijeme smetanu a dopečeme, jako ve variantě I.
Nemáme-li malé, roztomilé brambůrky, pak brambory, které máme, oloupeme, uvaříme jak jsme zvyklí a přiložíme k hotovému jídlu.
Jako přílohu je možno zvolit i tagliatelle.
Doporučená příloha: malé brambůrky, tagliatelle
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Kuře na hokkaidó pečené.

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 24 říj 2014, 09:57

Drobečku , neznám podmínky labužníka, ale dle toho vodotisku si to jisti. Lépe je toto nedávat.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko


Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x