Kuře s bylinkami

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Kuře s bylinkami

Příspěvekod drobek » 20 srp 2012, 18:33

America's Test Kitchen.
Počet porcí: 4

Ingredience
1 kuře 1,75 - 2 kg
1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky nasekaného čerstvého oregana (dobromysle)
1/2 lžičky nasekané čerstvé majoránky
4 plátky citronu bez jadérek
2 lžíce rozpuštěného másla

Postup
Kuře omyjte studenou vodou, osušte, osolte a opepřete ze všech stran, tedy i zevnitř.
Smíchejte všechno koření, 1/4 lžičky soli a trošku pepře, kuřeti nadzdvihnete kůži na prsou a nacpete tam směs spolu s plátky citronu. Kuřeti svažte nohy a potřete rozpuštěným máslem. Položte na bok na naolejovanou mřížku do pekáče, kuře nesmí ležet ve vypečené šťávě.
Pečte při 190 C (375 F) 20 minut, pak kure pootočte na druhý bok a po 20 minutách na záda. Pečte dokud při píchnutí do nejsilnější části prsou šťáva nevytéká čistá, nekrvavá, asi 15 – 20 minut.
Dejte na servírovací mísu a na 10 minut zakryjte volně alobalem, aby se šťáva vsákla zpátky do masa.
Doporučená příloha: Brambory
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x