Stránka 1 z 1

Vepřové medailónky na liščí omáčce pro dva

PříspěvekNapsal: 05 pro 2010, 22:00
od babi
1 mala veprova panenka (asi 300 g),
1 strouzek cesneku,
1 - 2 lzicky olivoveho oleje,
1/2 lzicky morske soli,
150 - 200g lisek, ocistenych a natrhanych na velke stejne kousky,
1 hneda salotka na jemno posekana,
1 strouzek cesneku na jemno posekany,
2 lzicky masla,
1/2 lzicky soli,
4 lzice sucheho sherry,
4 lzice neuslehane slehacky,
nekolik snitek posekane petrzelky,
sul a pepr podle chuti,

Postup:
V hmozdiri utlouct opoupany cesnek se lzickou soli. Pastou potrit panenku a opeprit ji.

Na tredne vysoke teplote rozehrat tezky kastrol jako je litinovy (je-li nutne, tak rozkrojit panenku aby se tam vesla). pridat olej a ze vsech stran oprazit maso pekne do hneda. Maso vyjmout a uschovat stranou.

Snizit teplotu, pridat 1 lzicku masla a na ni osmazit cibuli do sklovita. Pridat cesnek a smazit o minutu dele.

Predehrat troubu na 180 stupnu C.

Do kastrolu pridat druhou lzicku masla, osolene lisky a smazit je 10 minut. Sem tam zamichat. Prilit sherry a vratit tam panenku. Kastrol prendat do trouby a prikryt. Asi po 10 -15 minutach kastrol odkryt a panenku dopect tak, aby byla pevna na dotek. Vylmout z trouby, maso zabalit do alobalu a dat stranou.

Na strednim ohni na sporaku vysmazit tekutinu s lisek, prilit tam slehacku. Pridat petrzelku a vse ochutit soli a peprem podle chuti.

Panenku nakrajet na tluste platky (popripade maso sehrat vlozenim do omacky) a poskladat ji na nahrate talire. Pridat pripohu jako jsou nudle a zalit vse omackou z lisek.

Re: Veprove medailonky na lisci omacce pro dva

PříspěvekNapsal: 06 pro 2010, 15:37
od drobek
Děkuju Babi, tenhle recept je s masem, asi vyhraje soutěž o hrnec. HP BB

Re: Veprove medailonky na lisci omacce pro dva

PříspěvekNapsal: 08 pro 2010, 17:51
od babi
No, Drobku, mela jsem take recept jenom na omacku, ale ta tu uz byla i kdyz trosku jinaci :)