Csikos Tokány

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Csikos Tokány

Příspěvekod drobek » 14 lis 2010, 00:04

Recept pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, "The Cooking of Vienna's Empire"

1 cibule nadrobno pokrájená
120g slaniny na plátky
3 lžíce sádla
900g vepřového z kýty nakrájeného na kostičky
2dl bílého suchého vína3
2 lžíce mleté papriky
sůl
1 lžička trochu rozdrceného kmínu
1 zelená paprika bez jadýrek, na plátky nakrájená
400g konzerva celých rajčat
kuřecí vývar dle potřeby
1 dl zakysané šlehačky

Na horké pánvi opražíme plátky slaniny, vyjmeme je a dáme stranou. Na tuku ze slaniny osmažíme cibuli, přidáme papriku, dobře promísíme a dáme stranou.
Na téže pánvi na sádle opečeme maso s kmínem do hněda, vyjmeme a dáme stranou.
Na pánev nalijeme víno a uvolníme všechen přípek. Vrátíme vše co jsme dali stranou, přidáme papriky a rajčata i s tekutinou. Zalijeme horkým kuřecím vývarem tak, aby pokrýval maso.
Pomalu dusíme 1 1/2 – 2 hodiny, až je maso měkké, ale ješte drží pohromadě.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x