Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Pasulj – uzené vepřové s fazolemi

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 23:50

Slovinský recept

1 kg bílých fazolí
2 lžíce sádla
1 najemno nasekaná cibule
2 stroužky utřeného česneku
1 lžíce sladké papriky
0,5 litru vývaru
1 lžička pálivé papriky
1 kg uzeného vepřového, na kostky nakrájeného

Fazole namočte do studené vody, přiveďte do varu, vypněte sporák a nechte hodinu bobtnat.
Ve 2 – 2,5 l kastrolu rozpalte sádlo, dejte cibuli zezlátnout, přidejte česnek a osmahněte. Sundejte s ohně, vmíchejte obě papriky. Vlijte vývar a přiveďte do varu, přidejte vše ostatní. Zvolna duste až je vše měkké. Šťáva má být hustá a zakrývat maso i fazole. Je-li řídká zprudka povařte, aby se odpařila. Schází-li dolijte vodu a znovu povařte.
Poznámka: Protože uzené maso bývá dost slané, nesolte dokud to není hotovo a můžete to ochutnat. (Přidat se dá, vyndat to nejde :lol: )
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x