Stránka 1 z 1

Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012, 18:29
od drobek
Tenhle recept je z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, „The Cooking of Vienna's Empire“.
Počet porcí: 4

Ingredience
2 lžíce sádla
1 nasekaná cibule
2 stroužky utřeného česneku
3 lžíce sladké papriky
1 kg hovězího pokud možno kližka nebo plecko, na kostky nakrájené
1/2 lžičky kmínu
1 l vývaru
1/2 lžičky soli, pepř
2 velké brambory na kostky
1/2 kg rajčat, oloupaných a nakrájených nadrobno
2 zelené papriky, nadrobno
1/2 lžičky majoránky
bobkový list

Postup
Na sádle zezlátnete cibulku, přidejte česnek a osmahnete. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a dejte zpět na oheň.
Přidejte maso, kmín, vývar, brambory, sůl a pepř, uveďte do varu a zvolna vařte 1 hodinu, až je maso skoro měkké. Přidejte rajčata, papriku a majoránku a vařte dalších asi 20 minut.
Podávejte tradičně - s chlebem.