Grilovaný Cézar salát s krevetami a krutony

Grilovaný Cézar salát s krevetami a krutony

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 10:08

Grilovaný Cézar salát z grilovaného salátu, krevet (kuřecích prsou) a grilovanými krutony
podle Emeril Lagasse

Suroviny:
0,5 kg (1 Lb)středně velkých krevet, nebo 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže, naklepaných jako řízky.
1 hrnek plus 1 lžíce olivového oleje
1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
2 lžičky rozdrceného česneku
1 lžička Emerilovy Esence viz: viewtopic.php?f=24&t=41
špetka drcených chilli papriček
4 větší srdíčka římského salátu, rozříznutá na poloviny, ale nerozdělaná na listy
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 hrnek tužšího avokada, oloupaného a na kostičky nakrájeného
Cézar Dressing, recept níže
1/2 hrnku strouhaného Parmezánu
Grilované krutony, recept níže

V misce smíchejte krevety (kuřecí prsa), 1/2 hrnku oleje, citrónovou šťávu, česnek, Esenci a chilli papričky. Nechte marinovat aspoň dvě hodiny.

Rozehřejte gril na střední teplotu. Krevety vyndejte z marinády a napíchejte na špízy (jinak by propadly roštem :o). Grilujte asi 3 minuty, až hezky zrůžoví. Kuřecím prsům na roštu bude grilování trvat trochu déle, asi 5 - 7 minut. Salát lehce potřete zbylým olejem, lehce posolte a opepřete, ogrilujte s obou stran, celkem asi 3 - 5 minut. Přendejte na každý talíř jednu polovinu, řezem nahoru, krevety nebo nudličky kuřecích prsou a krutony rozložte kolem, zalijte dresingem a posypte sýrem.

Cézar dresing
Získáte 1 hrnek dresingu.
1 větší žloutek
2 lžičky čerstvé citrónové šťávy
1/2 lžičky jemně usekaného česneku
1/2 lžičky Worcestershire sauce
1/2 lžičky jemně usekaných ančoviček
1 lžička soli
1/8 lžičky čerstvě drceného černého pepře (to není překlep, mají to být větší kousky naž normální mletý)
1/2 hrnku olivového oleje
1 hrnek strouhaného parmezánu

V misce smíchejte žloutek, citrónovou šťávu, česnek, worcestershire, ančovičky, sůl a pepř. Metličkou šlehejte a míchejte, za pomalého přidávání oleje, až je to vše hezky spojeno do emulze. Pak vmíchejte sýr a dosolte dle chuti. Přendejte do misky s víčkem a držte v lednici až 24 hodin.

Grilované krutony
Získáte 8 plátků.
8 asi 2 - 2,5 cm silných šikmých plátků veky nebo bagety
1 hrnek olivového oleje
máte-li rádi, tedy 2 velké strouhy česneku, rozmačkané na kaši
sůl a čerstvě mletý pepř

Plátky veky potřete olejem a grilujte na žádanou barvu. Pak potřete s jedné strany česnekem, posolte a popepřete.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Saláty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x