Stránka 1 z 1

Okurkový salát s Wasabi

PříspěvekNapsal: 16 srp 2012, 14:59
od Brutzel-Svejk
Okurky se zázvorem a wasabi
zelený okurek
cibule
ocet
cukr
wasabi prášek (japonský zelený křen)
ingwer (zázvor)
voda nebo vývar se zeleniny
med
citrónová šťáva
Creme Fraiche (snad zahuštěná smetana)
sůl

Okurek oloupat a nastrouhat na plátky. Cibuli, ingwer najemno nakrájet a přidat k salátu. Osolit dát cukr, ocet, med a postavit stranou.
Těsně před podáním nechat wasabi prášek s přidáním trochy vody vzejít, pak jen Creme Fraiche lehce vmíchat do Vámi připravených okurek následně dochutit soli a citronou šťávou. Jestli je šťáva hodně hustá zředíme ji zbylou marinádou nebo
trochou vývaru.
Předtím než dáte Creme Fraiche slijte marinádu z okurek. Nemají být plně marinády.

Delikátní okurky k grilovanému masu.

Re: Okurkový salát s Wasabi

PříspěvekNapsal: 16 srp 2012, 16:28
od drobek
Creme fraiche je zakysaná smetana, už podle jména francouzského původu. Používá se jednak pro svou delikátnější chuť, ale hlavně proto, že normální zakysaná smetana se nedá vařit, rozdělí se na tvaroh a syrovátku. :evil:
Dá se vyrobit z 2,5 dl - 0,5 l ohřáté, nikoli však horké šlehačky (podle autorů receptů) a 2 - 3 lžic kyselého podmáslí, v Americku buttermilk. Smíchat a nechat v pokojové teplotě přes noc, 10 - 12 hodin.
Ale, protože v tomhle receptu se nebude ohřívat, klidně bych dal zakysanou smetanu, zvlášť proto, že ta česká je dost tekutá, tak jak creme fraiche má být. Tady u nás je to sourcream (v překladu kyselý krém) a má konsistenci jogurtu. Na okurkový salát ho dávám, prostě nevyždímu z okurek vodu a ono se to zředí samo. :lol:
Tenhle recept s wasabi se mi moc líbí a protože k večeři budu dělat smažené cukety (už nevíme co s nimi, sousedi jich nosí hromady), mám salát. Děkuju, zítra popíšu co Anička na to. HP