Stránka 2 z 5

Re: Tentokrát z Číny

PříspěvekNapsal: 22 lis 2013, 11:15
od j3david
Drůbeží paprče jsem nezmínil. Přestože je to dost oblíbené jídlo. Nakupuje se to normálně v sámošce, kde jsou na hromadě, kdo chce si nabere a zváží podobně jako u nás pomeranče. Jí se to nasekané na centimetrové kousky udušené v takové jejich variantě UHO (universální hnědá omáčka - u nás prý produkovaná v litvínovských chemických závodech a speciálním uhovodem rozváděná do závodních jídelen). Číňan ochopí kousek pařátu do hůlek, vloží do úst a cucá jak hašlerku. Vycucanou kostičku vyplivne zpět do misky. K dispozici jsou paprče nejen slepičí, ale i kachní nebo husí. Protože každé toto zvíře cachtá v trochu jiném prostředí, asi se liší i chutí protože jsou jinak marinované.

Re: Tentokrát z Číny

PříspěvekNapsal: 23 lis 2013, 00:22
od parles
Moc pěkná exkurze! Tam jsem taky nebyl. No a ta kopýtka by mi asi nedělala problém a drůbeží paprčky si pamatuju z dětství! Drůbež se jaksi prodávala kompletní, samozřejmě vykuchaná a oškubaná, ale i s pařátama a hlavou, takže v kaldounu byly nejen ty nožky (sloupnuté), ale i hlava a hřebínek. Na hlavu a nožky si ale dělal neodiskutovatelný nárok otec, takže já s bráškou jsme se k těmto delikatesám dostali jen výjimečně. Ale jedl to otec a tím pádem nám to taky moc chutnalo! Někde jsem četl, že se ty pařátky ještě omotávaly vyčištěným střívkem a uvařily, ale osobně jsem se s tím nesetkal, neb jsem městské dítě a neměli jsme dvorek. :D

Re: Tentokrát z Číny

PříspěvekNapsal: 23 lis 2013, 11:10
od Mánek
Drůbeží pařátky jsme doma vyvařovali v polívce a jako děcka jsme se prali o to, kdo si je ocucá. :D

Re: Tentokrát z Číny

PříspěvekNapsal: 23 lis 2013, 12:41
od drobek
Tak nevím, jsem divnej já, nebo vy ostatní :roll: Pro mně je to ošklivé (nechci napsat h*** když to jiným chutná. ) ???

Re: Tentokrát z Číny

PříspěvekNapsal: 23 lis 2013, 13:44
od j3david
HP Taky mi to k srdci nepřirostlo .... ale víš co je to hlad?