A tak jsem se konečně odhodlal a šel do toho. Na radu Wydry ( ona mne také povzbuzovala) jsem opláchnuté dršťky nakrájel hned zasyrova. Pak jsem je v kastrolu zalil studenou vodou, přivedl k varu, asi 5 minut prudce povařil, slil přes síto a propláchl studenou tekoucí vodou. Dršťky jsem nasypal do pomalého hrnce, osolil, zalil studenou vodou, zapnul přístroj na 8 hodin na ten teplejší stupeň a šel jsem spát. Ráno jsem s mírnou nedůvěrou šel zkontrolovat výsledek, neboť jsem tomu moc nevěřil, ale o to větší bylo moje nadšení! Bylo to vynikající, takhle dobře uvařené dršťky jsem ještě neviděl a i vývar byl voňavý a výborný!!! Dršťky byly měkké a při skousnutí jemně křuply, tak, jak to má být, a ne jako z papiňáku, kde jsou jako hadr. No, už je jinak vařit nebudu! Prostě se přes noc uvaří výborný polotovar, ať už na polévku, nebo na něco jiného. Já jsem dělal polévku, už klasicky, na sporáku, na to už stačí půl hodinky. A ještě k tomu z PH není nic cítit, žádný odér, který někomu vadí!!! A můžeme si hned stanovit množství polévky, protože se nic nevypaří! Prostě paráda!
