Stránka 1 z 1

Hledám a pátrám

PříspěvekNapsal: 05 pro 2010, 18:29
od drobek
přivezl jsem si z Mnichova dvě plechovky lišek, hodlal jsem z nich udělat děsně dobrou a v místních restauracích drahou omáčku. Jenže nevím přesně jak, a když je to taková vzácnost, přece z nich neudělám smaženici. :?

Re: Hledám a pátrám

PříspěvekNapsal: 05 pro 2010, 20:01
od jaga
Ahoj drobku, loni rostlo moooc lišek na Vysočině, dělala jsem z čerstvých bílou omáčku, na másle zpěnila jemňoulince nakrájenou šalotku, na to podusit lišky, sůl, pepř a zalít šlehačkou se lžící hladké mouky, povařit a k tomu široké domácí nudle a maloučko parmazánu, bylo to velice jemné a veeelice jedlé...zbytek lišek jsem zamrazila, byly výborné i z mrazničky...ale americkou, děsně dobrou omáčku neznám, třeba se vaří jinak ;) zdravím

Re: Hledám a pátrám

PříspěvekNapsal: 05 pro 2010, 20:48
od drobek
Ale to je ono! Já to znám z Německa, takže to musí být ono. A ta trochu parmezánu, jasně to je ten trik. Moc a moc děkuju, už to tisknu.