Stránka 1 z 1

Štika na zelenině

PříspěvekNapsal: 21 led 2013, 14:36
od Mánek
Taková štika potřebuje svoje, aby dobře chutnala. Jinak je to maso celkem nic moc, ale pokud se dobře upraví, je to také lahoda.

Ingredience:
8 zrnek nového koření,
8 stroužků česneku,
4 zelené papriky,
4 bobkové listy,
4 větší rajčata,
1 lžíce oleje,
2 cibule,
pepř,
sůl,
1000 g štiky v kuchyňské úpravě (to je tohle):

Obrázek

Popis přípravy:
Štiku nakrájíme na silnější podkovy,

Obrázek

osolíme,

Obrázek

opepříme

Obrázek

a potřeme rozetřeným česnekem.

Obrázek

Rybí porce překryjeme fólií a necháme v chladu 30 minut odležet.

Obrázek

Očištěné cibule nakrájíme na půlměsíčky, rajčata nakrájíme na plátky a papriky nakrájíme na proužky.

Obrázek

Olejem vymažeme pekáč, na dno rozložíme cibuli

Obrázek

a na ni ukládáme jednotlivé porce štiky, které prokládáme kolečky rajčat a proužky papriky.

Obrázek

Přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme 4 lžícemi vody a přiklopené pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu 45 minut.

Obrázek

Během pečení rybu přeléváme výpekem a v případě nutnosti ještě mírně podlijeme. Podáváme s vařenými brambory, šťouchanými brambory nebo dušenou rýží.

Obrázek

HP

Re: Štika na zelenině

PříspěvekNapsal: 24 led 2013, 00:13
od bocianka
Tohle vypadá nebezpečně dobře.