Stránka 2 z 4

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 18:07
od jaga
Mánek píše:Proč respekt, natož veliký? Jen si nemysli, mě se tu a tam také povede něco zmršit! ;)

...no to se asi povede každému, spíš jsem myslela na to, že vaření je staré jako lidstvo samo - teda skoro, a přijít s něčím novým??? Platí i tady myslím, co řekl Nohavica o skládání muziky, "všechno už bylo napsáno, jde o to poskládat to jinak, odtud skladatel"...no a pána vod respektovat třeba CC

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 18:09
od drobek
Pangasia tu sice nedostanu, ale dovolím si na to vzít pstruha. HP
Těch jsou tu přehršle, jeden v mrazáku a v úterý jedem na ryby, šest si jich smím nechat. CC
Bude se i udit, aspoň doufám. :AD

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 18:30
od Mánek
Penďulko, tak nějak si nejsem jistý, jestli je to "chuťově vynikající".

Mražený pangas = minimálně 40% vody (20% přiznaná krusta + 20% nepřiznané vody ve filetách). Dusit pangase 30 minut v té vodě znamená, že bude naprosto rozvařený a pohromadě ho drží vlastně jen už ten sýr...

Zkus to jinak:
Filety polož na cedník, neva, že přečuhují, dej je do dřezu. Osol je z obou stran a nech rozmrznout v pokojové teplotě, aby z nich vykapala všechna voda. Pak je ještě lehce vyždímej (naplacato, mezi dlaněmi, ne jako prádlo!!! ;) ), a pokmínované osmaž na másle z obou stran, z každé 3 minuty. PAK! na to polož plátek sýra a nech zapéct, než se roztopí. A potom zkus naznačit, co chutnalo líp, jo? 8-)

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 18:31
od Mánek
Drobku, JAK JÁ TI ZÁÁÁÁVIDÍM!!!

Ale místo pangase můžeš použít sumečka. :)

Obrázek

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 18:33
od drobek
Mánku, sedni na létadlo, to stihneš. BB No a když ne, tak v pondělí příští týden. :AF