A proč je to v dietách? No protože i když je to kupodivu velmi jedlé, tak je to zároveň i dietní. Recept je počítán na tři porce a každá jedna má - jak mi spočítal jeden děsně chytrý program - pouze:
1857 kJ, 35 g bílkovin, 8,8 g tuku a 54,7 g sacharidů.
Ale klidně by se to vešlo i do drůbežích receptů!

Suroviny:
400 g kuřecích prsou,
150 g na plátky nakrájeného fenyklu,
150 g na plátky nakrájeného pórku,
1 cibule,
1 lžíce kořenící směsi Gyros,
2 lžíce balsamikového octa,
2 lžíce sójové omáčky
sůl,
pepř,
1 lžíce olivového oleje
Příloha:
150 g rýže,
100 g mražené směsi hrášek-mrkev,
sůl
Příprava:
Do kastrolku dáme rýži a mraženou mrkvovo-hráškovou směs. Osolíme, zalijeme vodou a přikryté poklicí dusíme za mírné teploty do měkka.
Na olivovém oleji osmažíme do červena na kousky nakrájené kuřecí maso, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a necháme chvíli orestovat. Směs ochutíme solí a pepřem, přidáme směs koření na gyros, balsamikový ocet a sojovou omáčku. Znovu promícháme, ještě chvíli restujeme, aby zůstal fenykl stále křupavý, a ihned podáváme s dušenou rýží.
