Stránka 1 z 1

Dušené masové koule plněné žampiony

PříspěvekNapsal: 31 črc 2017, 02:31
od Mánek
0.jpg
0.jpg (42.35 KiB) Zobrazeno 3856 krát


Suroviny:
500 g mletého masa,
1 cibule,
2 rozetřené stroužky česneku,
1 syrové vejce,
sůl podle chuti,
špetka pepře,
1 lžička majoránky,
1 lžička drceného kmínu,
1/2 lžičky pálivé papriky,
28 malých žampionů,
najemno prosetá strouhanka,
2 lžíce sádla na smažení,
1 lžíce hladké mouky


Popis přípravy:
Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou, kmínem a paprikou podle chuti. Cibuli usekáme najemno, česnek rozetřeme nebo prolisujeme, obojí přidáme do mletého masa a vyklepneme do něj i vejce. Směs řádně propracujeme, až drží pohromadě. Do kastrolu vložíme žampiony, nalijeme na ně tolik vody, aby byly do poloviny ponořené, osolíme a podle chuti přidáme směs bylinek. Přikryjeme poklicí, uvedeme do mírného varu a podusíme je doměkka. Měkké žampiony scedíme a necháme vychladnout. Z mletého masa tvoříme koule, do jejichž středu vmáčkneme žampion, obalíme je ve strouhance a osmažíme na sádle do červena. Osmažené koule vyjmeme a odložíme bokem. Do výpeku vsypeme mouku a opražíme ji do červena. Přilijeme 150 ml vody, promícháme a dochutíme solí, případně i pepřem. Vložíme zpět koule a přikryté dusíme 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší, na porci počítáme 7 koulí.

HP