Stránka 1 z 1

Plněné skopové hrudí

PříspěvekNapsal: 02 lis 2013, 16:45
od Manana
Plněné skopové hrudí - recept ze Skotska (Stuffed Roast Breast of Mutton)

Suroviny:
1,5 kg skopového hrudí,
sůl,
1 hrnek strouhanky,
1 lžíce tymíánu,
1 lžíce čerstvé petrželky,
mletý pepř,
2 vejce,
mléko,
150 g másla

Postup:
Skopové hrudí vykostíme, nožem uděláme napříč zářezy, potřeme solí i v zářezech a z vnitřní strany celé potřeme nádivkou. Hrudí zavineme, převážeme, dáme s máslem do zapékací misky, trochu podlijeme vodou a pečeme asi 2 hodiny.
V závěru misku odkryjeme, aby se maso opeklo.

Podáváme s noky.

Nádivka: smícháme strouhanku, tymián, petrželku, pepř, vejce, případně zvlhčíme mlékem a vymícháme nádivku.

Když dal Mánek takovej pěknej recept, tak jsem se musel taky připojit.
Slainte Mhath! Slainte Mhor!

Re: Plněné skopové hrudí

PříspěvekNapsal: 02 lis 2013, 20:59
od Mánek
No vida, bezva inspirace na další kůzlečí jídlo! HP

Maňánku děkuji!

BB

Re: Plněné skopové hrudí

PříspěvekNapsal: 02 lis 2013, 21:20
od Brutzel-Svejk
Toto je perfektni jidlo pro Dutch Oven. Hrnec z ktereho jsme jedli na srazu.

Re: Plněné skopové hrudí

PříspěvekNapsal: 03 lis 2013, 10:47
od drobek
Krucinál, mám slíbené jehně od dvou lidí a kde nic tu nic. ddd A já už pomalu nevím co vařit. ???