Kuřecí chuťovky

Sice je Silvestr již za námi, ale dobrá chuťovečka se hodí i jindy. Recept připravil, nafotil a poslal Jirka Vranka, já ho jen na jeho přání vkládám.
Indregience:
kuřecí maso – prsa nebo vykostěná stehna
anglická slanina
sýr – eidam, niva
kolečka cibule či pórku
Marináda:
česnek 5 stroužků
sůl ½ kávové lžičky
Olej 3 polévkové lžičky
Oregano 1 kávová lžička

Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na kousky asi tak ,,jednohubkové" velikosti a naložíme přes noc do marinády.
V polovině plátku anglické slaniny párátkem uchytíme kousek kuřecího masa naloženého v marinádě,

na párátko napíchneme kolečko cibule či pórku, pak na párátko napíchneme kousek sýra

a vše zabalíme do plátku anglické slaniny, který spíchneme párátkem.

Pečeme na pečícím papíru v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut.

Obměny:
použijeme marinádu dle své chuti, místo anglické slaniny dáme kolečko klobásy...

Zdroj receptu: Toprecepty, autorka receptu - BILKOVAI

Indregience:
kuřecí maso – prsa nebo vykostěná stehna
anglická slanina
sýr – eidam, niva
kolečka cibule či pórku
Marináda:
česnek 5 stroužků
sůl ½ kávové lžičky
Olej 3 polévkové lžičky
Oregano 1 kávová lžička

Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na kousky asi tak ,,jednohubkové" velikosti a naložíme přes noc do marinády.
V polovině plátku anglické slaniny párátkem uchytíme kousek kuřecího masa naloženého v marinádě,

na párátko napíchneme kolečko cibule či pórku, pak na párátko napíchneme kousek sýra

a vše zabalíme do plátku anglické slaniny, který spíchneme párátkem.

Pečeme na pečícím papíru v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut.

Obměny:
použijeme marinádu dle své chuti, místo anglické slaniny dáme kolečko klobásy...

Zdroj receptu: Toprecepty, autorka receptu - BILKOVAI
