Stránka 1 z 1

Krůtí stehna s citronovou omáčkou

PříspěvekNapsal: 04 lis 2011, 11:07
od Mánek
Ingredience:
4 spodní krůtí stehna,
1 cibule,
1 mrkev,
1 petržel,
¼ brokolice,
1 citron,
1 bobkový list,
3 lžíce oleje,
3 lžíce másla,
1 lžička bramborové moučky,
cukr,
pepř,
sůl

Popis přípravy:
V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a osolená stehna opečeme ze všech stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme. Na pánev vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké nudličky a cibuli, nakrájenou na plátky. Zeleninu orestujeme po dobu asi tří minut a přidáme bobkový list, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Podlijeme vodou, vložíme zpět opečené maso a přikryté dusíme do změknutí masa. Před koncem dušení přidáme brokolici rozebranou na růžičky a šťávu dochutíme solí, pepřem a cukrem. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkový list, děrovanou naběračkou vyjmeme i zeleninu a šťávu zahustíme bramborovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody. Stehna položíme na talíře, vedle nich urovnáme hromádku zeleniny, dva kopečky dušené rýže a maso přelijeme omáčkou.