Zlatokopecké kotlety

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Zlatokopecké kotlety

Příspěvekod drobek » 24 lis 2010, 00:37

4 kotlety nebo prostě libové plátky
2 polévkové lžíce oleje
1 cibule na kolečka nakrájená
3 lžíce másla
mouka a mléko na bešamel
1/4 litru kuřecího vývaru
4 brambory, oloupané a na plátky nakrájené
sůl, pepř a petrželka na ozdobu.

Postup:
Rozpálíme olej a opečeme naklepané kotlety, my zásadně bez kosti. Vyndáme a v témže tuku osmahneme cibulku. Vyndáme a příškvarky rozpustíme kuřecím vývarem.
Do zapékací misky rozložíme brambory, na ně rozprostřeme cibuli a zalijeme bešamelem. Na to dáme kotlety a zalijeme tím, co zbylo v pánvi.
Pečeme při 75°C 1 hodinu. Podáváme ozdobené petrželkou, pochopitelně bez další přílohy, ta už tam je.
Včera mi prozradila má Anička, že si nevšimla té teploty v receptu, (vařila to ona) a pekla to při 100°C. A bylo to dóbré.

Poznámka:
Název Zlatokopecké kotlety tomu dal pan Václav Větvička, když před léty přispíval recepty do Neviditelného psa.
A ještě něco. Kdysi jsem tenhle recept dal do Topreceptů i s fotkou. Je moje původní, ale halt má vodotisk.
kotlety.jpg
kotlety.jpg (17.48 KiB) Zobrazeno 1626 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x