Moravský vrabec po mexicku

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Moravský vrabec po mexicku

Příspěvekod drobek » 23 lis 2010, 23:10

Recept je na Mexické Carnitas, v překladu Masíčka kombinované s Moravskými vrabci a s příchutí Bavorské vepřové pečeně. V Mexiku se Carnitas normálně jedí buď v tacos, nebo jako torta, to je velká houska, nebo s rýží a fazolemi. Protože takhle připravené maso máme rádi, upravil jsem recept na české poměry a českou hubu, protože jinou nemám a mít nebudu, i když žiju v Americku. A protože jsou to vlastně vrabci, patří to do České kuchyně a ne do mezinárodní.
carnitas.jpg
carnitas.jpg (8.83 KiB) Zobrazeno 1799 krát


Na 6 porcí:
2 kg vepřového plecka, nebo co máte, maso nemá být moc tučné, ale libové už vůbec ne
3 řapíky celeru
1 mrkev
1 bílá cibule na kostičky pokrájená
5 stroužků česneku vcelku
1/3 litru černého piva (to je ta Bavorská příměs)
1/2 litru hovězího vývaru
sádlo
sůl a pepř

Postup:
Vše krom sádla vrazte do papiňáku, vařte asi 3/4 hodiny.
Pak otevřete, maso se krásně rozpadá.
Vylovte ho, pokud na něm uvízne něco cibule tak to nevadí
Maso natrhejte, nakrájejte na kousky dle libosti, dejte do sádlem vymazaného pekáče a pečte v troubě až se maso zbarví do zlato-hněda. To trvá, při velmi občasném obrácení asi 3/4 hodiny.
Z vývaru vylovte mrkev a celer, to vyhoďte, Pak vařte dál, ponorným mixerem rozmixujte cibuli a česnek, zredukujte na šťávu, zahustěte dle libosti a tím pak zalijte dokončené jídlo.

My rádi se zelím, vaříme zásadně z kyselého, a protože máme rádi kyselejší, neproplachuji vodou, k podlití požívám černé pivo a na závěr osladím dle chuti.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x