Stránka 1 z 1

Před i po silvestrovská vepřová pikantní roláda Soňa

PříspěvekNapsal: 01 led 2015, 18:33
od gmp
Úvod

Tento recepis vznikl na základě skypového klajdání a povídání mezi mnou a Noskovičkou


800 g vepřové kýty
100 g rozinek
100 g mandlí
100 g moravské uzené
1 feferonka v sladkokyselém nálevu
sůl, pepř
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
sádlo na smažení

Postup

Rozinky namočené v rumu, jsem zalil nálevem z nakládaných feferonek od Aničky v a nechal natáhnout cca 1 hodinu.
Vepřovou kýtu jsem nakrájel na plátky a vyklepal, osolil opepřil, pokapal olejem smíchaným s nálevem z feferonek a nechal odpočinout. Mandle jsem spařil, oloupal a posekal.
Na vyklepaný řízek jsem položil plátek moravského uzeného, rozinky, mandle a kousek feferonky. Zavinul jsem řízek v úhledný balíček. Obalil v trojobalu. Usmažil v malém kastrůlku, aby závitek byl co nejvíc ponořen do vřícího sádla. Osmažený závitek jsem dal dojít do trouby na 250 stupňů zhruba na půl hodiny.
Hotové závitky jsem přelil vajíčkovým křenem

Re: Před i po silvestrovská vepřová pikantní roláda Soňa

PříspěvekNapsal: 02 led 2015, 10:01
od drobek
Tak tohle můžu, kombinace pálivého, hrozinek a mandlí, kombinace přímo mexická. A tu já tuze rád. HP