Majoránkové brambory s ovarem

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Majoránkové brambory s ovarem

Příspěvekod drobek » 31 říj 2014, 10:56

1.jpg
1.jpg (71.13 KiB) Zobrazeno 2177 krát
Recept i fotka od Parlese

Ingredience
1 kg vařených brambor
půl vepřové hlavy
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
100gr celeru, petržele a mrkve
3cibule
worcesterská omáčka
majoránka
petrželka

Postup
Vepřovou hlavu uvaříme spolu se zeleninou, solí, nekolika kuličkami nového koření a pár bobkovými listy.
Měkké maso obereme, ještě teplé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou a dáme v zakryté míse stranou.
Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli rovněž na plátky zpěníme v tuku, sejmutém z masového vývaru, nebo na sádle.
Přidáme brambory, nakrájenou zeleninu z vývaru a okořeněné maso. Trochu podlijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a worcesterem a necháme trochu povařit. Posypeme petrželkou a podáváme velmi horké.

Doporučená příloha: saláty ze syrové zeleniny, pivo
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1941
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x