Stránka 1 z 4

Bůček zapečený s křenem a jogurtem

PříspěvekNapsal: 28 črc 2012, 22:27
od drobek
Přišlo mi poštou, ani nevím, jak bych mohl, kdo to vlastně stvořil. Dávám tedy kredit - někomu.

Zdá se vám kombinace bůčku a jogurtu šílená? Pak jste na velkém omylu. Když totiž jogurt smícháte s křenem a bůček necháte jen pozvolna péct,zachutná tahle dobrota celé rodině.

Na 4 porce
Ingredience
1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti,
250 g strouhaného nebo čerstvého křenu,
600 ml bílého jogurtu,
400 g brambor a sůl.
bucek2.jpg
bucek2.jpg (43.33 KiB) Zobrazeno 8834 krát

Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup.
Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte ho prostě a jednoduše ještě navrch.
Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 ° asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk, a ani tato šťáva nepřijde vniveč: „Když už vám to všechno tak nádherně z plechu vymetou, tak na plechu zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem, které je na čerstvé kousky chleba jako dělané – pokud nebudete dost rychlí, možná to bude to jediné, co vám zbude na ochutnání.“
bucek1.jpg
bucek1.jpg (35 KiB) Zobrazeno 8834 krát


Upečený bůček servírujte s bramborem nebo chlebem a garantujeme vám, že ani kousek nezbude!

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012, 07:46
od parles
Drobku, vidím,že jsi v Mexicku načerpal nové síly, nebo občerstvil ty staré! Všechny tvoje nové recepty se mi líbí, ale tenhle zvlášť. Tenhle bůček si udělám, těším se na to!

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

PříspěvekNapsal: 29 črc 2012, 22:42
od drobek
A mně se zas líbí tvoje, z jiného soudku než normálně vařím já. Tak pro osvěžení - něco Parlesovitého.

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

PříspěvekNapsal: 24 srp 2012, 18:52
od iva
Parlesi, už jsi upekl ? Máme pouť a tak by se to docela hodilo. Křenu mám na zahradě moc.

Re: Bůček zapečený s křenem a jogurtem

PříspěvekNapsal: 24 srp 2012, 23:39
od parles
Ivo, neupekl. Nějak v těchto teplých dnech nemám ty morálně-volní vlastnosti a upeču maximálně rybku, nebo kuře. Ale jen se trochu ochladí, jdu do toho. Dobře vím, co jogurt udělá s masem, ale zatím jsem to zkoušel jen s kuřetem a s vepřovými řízečky. A pouť závidím, my to tady nemáme! BB