Stránka 1 z 2

Medové vepřové koleno na černém pivě

PříspěvekNapsal: 12 led 2012, 08:09
od Mánek
Bylo by škoda nedoplnit česko-slovenskou rubriku o tuto naši klasiku. Nebo snad má někdo jiný názor!!!???

Obrázek

Ingredience:
2 zadní vepřová kolena,
500 ml černého 10° piva,
6 zrnek nového koření,
6 zrnek celého pepře,
8 stroužků česneku,
2 bobkové listy,
1 velká cibule,
2 lžíce medu,
sádlo,
kmín,
sůl

Popis přípravy:
Do tlakového hrnce nalijeme 500 ml vody, osolíme, vložíme kolena, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř, uzavřeme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a vaříme 30 minut.

Obrázek

Poté kolena vyjmeme, potřeme je zbylým rozetřeným česnekem se solí a lžící medu, pokmínujeme a vložíme do pekáče na plátky sádla a na kostičky nakrájenou cibuli. Přilijeme 250 ml vývaru z kolen, podlijeme 250 ml piva, přiklopíme a pečeme při 180°C po dobu 45 minut.

Obrázek

Během pečení kolena přeléváme výpekem, posledních 15 minut pečeme odkryté pro získání barvy.

Obrázek

Podáváme se šťouchanými brambory, nebo s kysaným zelím a knedlíkem, případně s chlebem, hořčicí a křenem.

Obrázek

HP

A pro zvídavé ještě řešení otázky, kam se poděl zbytek piva: BĚHEM PEČENÍ JE POTŘEBA PODLÉVAT I KUCHAŘE!!!
:AD

Re: Medové vepřové koleno na černém pivě

PříspěvekNapsal: 12 led 2012, 16:02
od drobek
Rozhodně by bylo škoda nepřidat recept sem. CC Zrovna včera jsem ho našel a vytisk z Labužníka doufám, že seženu to koleno. Když ne, už vím kde koupit bůček i s kůží. to je dost blízko ne? Nebo jo? HP

Re: Medové vepřové koleno na černém pivě

PříspěvekNapsal: 12 led 2012, 19:01
od Mánek
Asi "nebo jo", řekl bych... :D

Re: Medové vepřové koleno na černém pivě

PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 13:28
od PetraMopalska
Mňam, uvařeno, ochutnáno a musím recept pochválit :)

Re: Medové vepřové koleno na černém pivě

PříspěvekNapsal: 21 říj 2014, 06:06
od Mánek
Dík za pochvalu a hlavně za vyzkoušení!!! :) HP