Rychtářova kapsa

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Rychtářova kapsa

Příspěvekod Dag » 08 lis 2011, 17:29

Rychtářova kapsa s dušeným kysaným zelím , trochou uzeného masa, nebo škvarky

Bramborákové těsto ,
500 g kysaného zelí,
1 střední cibule,
250 g vařeného uzeného masa
nebo asi 200 g mletých či hrubě sekaných škvarků,
trocha kmínu
ocet
olej nebo sádlo na pečení bramboráků a pod zelí.

připravím si podle osvědčeného domácího receptu bramborákové těsto.

Kyselé zelí operu, překrájím na malé kousky, udusím na lžíci sádla a jemně pokrájené zpěněné cibulce, dochutím octem a dosladím cukrem dle chuti Poté do zelí vmíchám asi 250 g jemně nasekaného uvařeného uzeného masa, které lze nahradit i pomletými nebo hrubě sekanými škvarky.

Na pánev dám lžíci sádla nebo oleje, rozpálím ho a lžící kladu tenké vrstvy bramborákového těsta. Na něj dám asi lžíci zelné směsi a přikryji vše opět bramborákovým těstem. Na mírném teple smažím z obou stran dozlatova.


Kapsy podávám jako hlavní jídlo, bez přílohy a pouze se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Naposledy upravil Dag dne 01 pro 2011, 22:14, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Rychtářova kapsa

Příspěvekod drobek » 01 pro 2011, 21:52

Tohle všechno já moc rád. Co nejdřív to vyrobím. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x