Stránka 1 z 3

Barmské plátky

PříspěvekNapsal: 30 led 2011, 15:32
od Mánek
Tento recept pochází z kuchařky "Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana".

Obrázek

Suroviny:
450 g vepřové pečeně bez kosti,
80 g sádla,
400 g vařených domácích nudlí,
1 velké jablko,
4 žloutky,
50 g másla,
½ lžičky sladké papriky,
5 lžic kečupu,
pepř,
sůl

Příprava:
Z masa nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je do tenka, opepříme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme z obou stran dorůžova. Plátky masa uchováme v teple, do výpeku přidáme kečup a provaříme na omáčku.

Obrázek

Z oloupaného jablka příčně ukrojíme 4 asi centimetr silné plátky a vykrajovacím kolečkem na těsto (o průměru asi 3 centimetry) vykrojíme jadřinec. Plátky jablka z obou stran poprášíme paprikou a usmažíme na másle po jedné straně. Po osmažení plátky obrátíme, do otvoru po jadřinci vložíme žloutek a osmažíme i z druhé strany.

Obrázek

Na talíř urovnáme horké vařené nudle, na ně položíme plátky masa a přelijeme omáčkou. Na maso položíme plátek jablka se žloutkem a podáváme.

Obrázek

Re: Barmské plátky

PříspěvekNapsal: 30 led 2011, 18:08
od drobek
Jó kuchyně Vlasty Buriana byla vyhlášená, tohle vypadá na dobrotu nesmírnou. HP
Každopádně co nejdřív uvařím, děkuju Mánku. CC
Mimochodem, tenhle týden jsem vytvářel v hospodě jakési dánské vepřové: maso na kousky jako guláš, v kastrolu rozškavřit slaninu, na ní cibuli, jablka, cukr a sůl. Nechat zkompotovatět. Mezitím na troše tuku opéct to maso, pak vše hodit dohromady a péct až je to hotovo.
A proč o tom píšu? No to jablko mi to připomnělo a tenhle recept je o několik schodů nad ním. HP

Re: Barmské plátky

PříspěvekNapsal: 01 úno 2011, 16:01
od drobek
Přiznávám se, nějak mi to nešlo dohromady. Domácí nudle a pak omáčka z kečupu? To vypadá jako hodně levná náhražka. Včera jsem se o tom zmínil Mánkovi a on mi obratem poslal kopii stránky původní kuchařky s receptem. A ono to tam tak je! :AB
To bylo včera, já to vařil k večeři, už rozhodnut že ten kečup nahradím pořádnou Marinara omáčkou. Protože jsem důkladnej, dal jsem recept i sem. Na tu omáčku. 8-)
Chyba, veliká chyba, až to budu příště vařit bude omáčka z kečupu. Kečup je do sladka, marinara je do kysela, ne moc, ale je. No a ono to jaksi nejde dohromady s tím jablkem navrchu. :mrgreen:
Taky jsem se nedělal s nudlema, ale použil špagety. Další chyba, chce to nějaké kratší těstoviny, ne-li ty domácí nudle. Přitom jsem měli doma rigatoni (takové necelý centimetr tlusté a 3 cm dlouhé makaróny), ty by k tomu šly náramně, když už ne rovnou poctivé široké nudle. HP
Omlouvám se ti Mánku, omlouvám se pane Buriane, omlouvám se i kuchaři pana Buriána, na jméno si zrovna nevzpomenu. Kaju se a už to nebudu vylepšovat. Slibuju. CC

Re: Barmské plátky

PříspěvekNapsal: 01 úno 2011, 17:06
od Jiri V.
Autorem knihy a kuchařem Vlasty Buriana byl mistr kuchař Jaromír Trejbal.
Slavnému herci chutnal obdobný recept pojmenovaný Kuře Vlasty Buriana.Místo vepřového byla kuřecí prsíčka a navíc posypané praženými sekanými mandlemi.

Re: Barmské plátky

PříspěvekNapsal: 01 úno 2011, 17:15
od drobek
Nojo, Jaromír Trejbal, já to věděl ale nemohl jsem si vzpomenout, děkuju. Jen abych to zas nezapomněl. A s kyřecími prsíčky to zkusím. Máme je moc rádi. Děkuju.