Stránka 1 z 2

Smažený uzený jazyk

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013, 16:15
od Mánek
U řezníka se na mně usmíval poslední uzený jazyk, tak skončil nejprve v nákupní tašce, a dnes i na talíři.

Suroviny:
1 uzený hovězí jazyk,
1 mrkev,
1 plátek celeru,
1 petržel,
1 cibule,
pepř,
sůl,
2 stroužky česneku

Trojobal:
hladká mouka,
2 vejce,
strouhanka

olej na smažení,
pikantní tatarská omáčka

Popis přípravy:
Do hrnce se dvěma litry vody vložíme uzený jazyk, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme přibližně dvě hodiny, dokud není jazyk měkký, což zkoušíme na špičce jazyka, protože na opačném konci je měkký stále. Uvařený jazyk vložíme do studené vody, ochladíme a sloupneme kůži. Vývar nevyléváme, ale scedíme jej a použijeme na přípravu polévky. Očištěný jazyk příčně nakrájíme na plátky silné asi 15 milimetrů. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené plátky jazyka zvolna smažíme dočervena. Podáváme s vařenými bramborami, přelité tatarskou omáčkou.

Obrázek

HP

Re: Smažený uzený jazyk

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013, 16:43
od miska12
Nazdar stracený synu.Jak jsi se sem dostal?Domá mám dva uzené jazyky.Ja je jenom obalují ve strouhance.Také dobré.
PS.Nepočítam ještě ty živé a věčně vrčíci.

Re: Smažený uzený jazyk

PříspěvekNapsal: 10 úno 2013, 17:40
od drobek
Když já mám podivný předsudek, nějaká kráva to měla v hubě a teď to mám cpát do té své? ???

Re: Smažený uzený jazyk

PříspěvekNapsal: 11 úno 2013, 07:34
od Mánek
Jitrnice a jelita byla na daleko horším místě a původně plná úplně jiné náplně, to ti neva? :AD :AD :AD

Re: Smažený uzený jazyk

PříspěvekNapsal: 11 úno 2013, 15:20
od drobek
Nějak ani ne. CC Mně by jazyk nevadil, to jsem jen jednou kdesi slyšel. Jazyk jsem si v hospodě objednal jednou a to co mi přinesli bylo plné žil a cév a vůbec krevního potrubí. To mi jaksi vadilo. ddd