Golemův hněv dle Ivana Rebensteigera z Prahy

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Golemův hněv dle Ivana Rebensteigera z Prahy

Příspěvekod drobek » 29 říj 2012, 15:23

Měl jsem kamaráda, včera zemřel. Ale o tom nechci psát. Jde o to, že býval šéfkuchařem, miloval tuhle práci. Po odchodu z Československa absolvoval ve Francii kulinární institut a nakonec se usadil tady v Americku.
Z doby jeho šéfkuchaření je tenhle recept, vařil tenkrát v Pražské vinárně U golema, v Maiselově ulici na Starém městě pražském. Dal mi ho tady v Americku, nenechal právo na použití vinárně, nechtěli ho koupit. Tak se to v téhle profesi dělá. Ve vinárně jídlo nějak dali dohromady, ovšem za použití jiných surovin, mimo jiné masa. Místo svíčkové používali vepřové. No copak to jde, vepřové u židů?
Jmenoval se Ivan Rebensteiger, tak na jeho památku, tady je recept. Musím se podělit, jsem až do této chvíle jediný na světě kdo ho zná. Dávám ho sem pro soukromé použití, to se smí. Pro restaurace platí autorské právo.

½ kg svíčkové na kostky 1,5 – 2 cm kousky
½ červené cibule (velikost tenisáku, když ještě byla celá, na céčka nakrájené
Spousta česneku (ano, jsme u židů ;) )
kyselé okurky, o něco míň než cibule
červené papriky, tolik co okurek
Naložená kapie, taky tolik
Feferonky – kolik si troufáte, má to být pikantní, ale ne plamenné
Všechno (krom masa) nakrájené na julienne, to jest na sirky.

Na troše oleje podusit zeleninu do skoroměkka, pak přidat maso. Pozor, je to svíčková a minutka. Maso hoďte na pánev a nemíchejte, dokud se samo neodlepí! Potom promíchejte, ale nedělejte dlouho, maso by ztuhlo. Nakonec zahustěte trochou kečupu dle chuti. Nevadí že je trochu sladký, vyváží to kyselost okurek.
Podávejte s opečenými brambůrkami

Brambory kolik potřebujete oškrábejte, nakrájejte na kousky a hoďte do vařící vody. Povařte tak 2 – 3 minuty, zceďte a šoupněte na vymaštěný plech do trouby rozpálené co to jde. Pak už jen sledujte správnou barvu jakou máte rádi, my rádi na zlatohnědo. Po vyndání z trouby osolte, ne předem, to by z nich táhlo vodu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Golemův hněv

Příspěvekod Mánek » 29 říj 2012, 15:53

To sice vypadá dobře, ale na svíčku teda nedosáhnu... Škoda... :(
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Golemův hněv dle Ivana Rebensteiger z Prahy

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 29 říj 2012, 16:37

Dal jsem jeho jméno do názvu pokrmu. Cest jeho památce.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Golemův hněv dle Ivana Rebensteiger z Prahy

Příspěvekod drobek » 29 říj 2012, 17:13

Děkuju, měl jsem ho rád, byl to podivín, když budu mírnej. Ale vařit sakra uměl, to zas jo.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Golemův hněv dle Ivana Rebensteigera z Prahy

Příspěvekod Mirďa » 30 říj 2012, 16:04

To jistě vyzkouším a také čest jeho památce.
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Další

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x