Stránka 1 z 2

Cmunda bez mouky a vajec

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 15:05
od Dag
3 velké brambory
6 stroužků česneku
sůl a pepř a majoránka
sádlo

Brambory nastrouhám na hrubším struhadle a na cedníku s trochou přitlačení nechám odkapat.
Neprolévám horkým mlékem, jak se někde dělá, aby zůstaly bílé. Že ztmavnou mně nevadí, hlavně, aby si uchovaly škrob.Jinak bych musela přidávat mouku a to by ubralo na chuti.
Na rozpálené sádlo pokládám menší hromádky a rychle je naběračkou roztahuji do placek.
Menší dělám proto, že se lépe obracejí.
A hlídám plamen.
Po zasněžené procházce je to s čajem velmi příjemné.

Re: Cmunda bez mouky a vajec

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 15:46
od drobek
Nadšeně s tebou souhlasím. Naprosto nechápu proč lidi vodu se škrobem vymačkávají a pak dodávají tekutinu a mouku. Mně to nedává smysl. Já trochu mouky přidám a jako tekutinu dávám vždy pivo. A bramboráky jsou křupavé.
I do těstíčka na obalování dáváme pivo, je to krásně křupavé. Kdysi mně to z rozmařilosti napadlo a už nikdy jinak!

Re: Cmunda bez mouky a vajec

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 16:13
od Brutzel-Svejk
Pivo dávám taky a nebo mléko. Do základu jednu cibuli.

Re: Cmunda bez mouky a vajec

PříspěvekNapsal: 27 lis 2010, 05:32
od Mánek
Bez mouky jo, ale i bez vajíčka? To už pak nemá tu krásnou žluťounkou barvu! :o

Re: Cmunda bez mouky a vajec

PříspěvekNapsal: 27 lis 2010, 11:00
od parles
Takže je to takové německé " Rösti" . . .